ΓΙΝΕ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΟΥ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Στα βορειοδυτικά της Ελλάδας, απλώνεται από το Ιόνιο Πέλαγος μέχρι τα σύνορα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, μια έκταση γης με όμορφες ακτές που σμίγουν στο βάθος με βουνά απλόχερα σπαρμένα, που χαίρεσαι την εξαιρετική άγρια ομορφιά τους. Αυτή είναι η Ήπειρος.

Στο εσωτερικό της Ηπείρου υπάρχουν αμέτρητα όμορφα βουνά, ποτάμια, λίμνες, δάση, όλα γεμάτα ζωή με σπάνια είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου, πολλά από αυτά απειλούμενα με εξαφάνιση και προστατευόμενα.

Οι ακτές της Ηπείρου στο Ιόνιο πέλαγος, διαθέτουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, αλλά και πασίγνωστα τουριστικά θέρετρα (Πήδημα Κύρας, Πάργα, κ.α.) που φιλοξενούν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ακτές της Ηπείρου με την ομορφιά τους αποτελούν ένα πολύ δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό. Οι περισσότερες από τις παραλίες της Ηπείρου είναι οργανωμένες και πολλές έχουν κατά καιρούς τιμηθεί με «γαλάζιες σημαίες».

Η Ήπειρος με το παρθένο φυσικό περιβάλλον, τα ιστορικά μνημεία (αρχαιολογικοί χώροι, μαντεία), τα μουσεία, τα παραδοσιακά χωριά, τα ήθη και τα έθιμα, τη φιλοξενία και την παραδοσιακή μουσική, ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Ελάτε να μας γνωρίστε, να γνωρίσετε τη μοναδική αυτή περιοχή, την Ήπειρο, με τις ατέλειωτες φυσικές ομορφιές, τη συναρπαστική μακραίωνη ιστορία που είναι παρούσα σε κάθε γωνιά της αλλά και τους φιλόξενους ανθρώπους της…

Οι θρύλοι και παραδόσεις βρίσκονται σε κάθε γωνιά της…